Wykonanie
12 maja 2014Delikatne w smaku i lekko słodkie naleśniki. Idealne do słodkiego nadzienia. Naleśniki przygotowane są na bazie
śmietanki kremówki, której wcześniej nie wykorzystywałam w ten sposób. Ale kiedyś musi być ten pierwszy raz - i oto są - pyszne
miodowe naleśniki. Ważne jest, aby do przepisu wziąć kremówkę lejącą, najlepiej UHT, aby nam się nie zważyła podczas smażenia. Polecam!
'miodowe naleśniki'Składniki (na ok.10 naleśników):- 300 ml
śmietany kremówki (użyłam UHT Łaciata)- 100 ml
mleka- 150g
mąki pszenej- 2
jajka- 2 łyżki
oleju- 1,5 łyżki
mioduWszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut.Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu.Podawać z ulubionym nadzieniem.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.