Wykonanie
Pyszna
sałatka w kolorach jesieni, z soczystą
brukselką, chrupiącymi pestkami i skwareczkami z
boczku, podana z
dyniowo-
czosnkowym dipem. Zapraszam :)
Składniki:kilka listków
sałaty5-6 ugotowanych
brukselek1 mała
marchew3
pomidorki koktajlowe2 łyżki skwarek z
wędzonego boczkugałązka zielonej
natki pietruszkiDip:1 łyżka musu z pieczonej dyni (przepis tutaj)1 ząbek
czosnku2 łyżki
oliwyszczypta
soliszczypta
cukruczarny, świeżo mielony
pieprzDodatkowo:
pestki dyni do posypaniaPrzygotowanie:Mus z dyni mieszam dokładnie z
oliwą,
cukrem,
solą i
pieprzem, dodaję przeciśnięty przez praskę
czosnek.Na talerzu układam składniki sałatki (
brukselki i
pomidorki dzielę na pół,
marchew ścieram na grubej tarce), wykładam dip, posypuję całość skwarkami i
pestkami dyni.Przepis autorski.