Wykonanie
Lekka, zupełnie wystarczająca jako samodzielne danie lub równie dobrze idealny dodatek np. do grillowanego
mięsa - potrawka z
cukinii.
Składniki :1 duża
cukinia2
pomidory1 duża biała
papryka1 zielona
ostra papryczka1/2 pęczka
natki pietruszki3 łyżki
oliwysól,
pieprzPrzygotowanie:Umytą
cukinię kroję w półplastry, wrzucam na rozgrzaną patelnię z
oliwą, lekko
solę. Smażę ją pod przykryciem ok. 5-6 minut,w międzyczasie mieszając, by się zeszkliła i lekko zarumieniła. Obie
papryki pozbawiam nasion, kroję w paski i dorzucam na patelnię.
Pomidory kroję w dużą kostkę, dokładam do pozostałych warzyw. Całość duszę pod przykrywką ok. 15 minut, doprawiam
solą i
pieprzem do smaku, a na kilka minut przed podaniem dodaję posiekaną
natkę pietruszki.Warzywa podaję gorące jako samodzielne danie lub jako dodatek do
mięs.Przepis autorski.