Wykonanie
Teraz, gdy importowane
truskawki zastapiły rodzime - pachnące i aromatyczne możemy poszaleć. Nie dość, że pyszne to bardzo zdrowe. Więcej przeczytasz tutaj: klik . Niestety nie można się najeść nimi na zapas. Jest jednak sposób, by przemycić ich jak najwięcej w stosunkowo niewielkiej objętosciowo ilości. To koktajl - tak popularny i lubiany chyba przez wszystkich. Wiem, że to bardzo prosty przepis. Wystarczy jednak wzbogacić go
smakowo dodatkiem
kardamonu i ulubionych
ziół, by odkryć ten wspaniały
napój, może nawet deser na nowo. Gdy dodasz
mięte stanie się wspaniałym orzeźwiającym
napojem na letnie upały. Po wypiciu koktajlu orzeźwiający i chłodzący posmak
mięty będzie Ci jeszcze długo chłodził. Po prostu spróbuj!Składniki:500 ml
kefiru250-300 g
truskawek1
banan1-2 łyżki
miodu (uzyłam
syropu jablkowego)2 kapsle
kardamonukilka gałązek
mietyWykonanie:umyć i odszypulkować
truskawkiutluc w moździezu
kardamon. Odrzucić łupinki i zmiażdżyć małe czarne ziarenka
kardamonuumyć i oskubać z listków
lodyżki miętywszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować na gładki muspodawać zaraz po przygotowaniuŻYCZĘ SMACZNEGO !