Wykonanie
Kasza jaglana słodk a z chia ,
makiem i
gruszkami. Podana z karmelizowaną
dynią w
syropie klonowym ,
kalarepą ,
jagodami goji, ziarnami kakaowca, tahiniPrzepis:- 5 łyżek
kaszy jaglanej słodkiej- łyżka chia- 2 łyżki
maku- 2
gruszki- szkl
napoju owsianego
Kaszę wraz z chia ugotować na
napoju do gęstości, pod sam koniec gotowania dodać drobno pokrojone
gruszki i
mak . Całość wymieszać , SmacznegoPomysł na słodką wersję
kalarepy wiadomo od Kogo :D zaczęrpnęłamA
dynię zobaczyłam wcześniej u AgnieszkiAle ale dyni i
kalarepy było więcej , tylko się nie zmieściły do miseczki ^^O właściwościach
kaszy nie muszę wam pisać , bo każdy z was już ją nie raz jadł , ale podzielę się z
wami moimi doznaniami z ty rodzajem.Od raz jak jak zobaczyłam ten produkt na tej stronie byłam bardzo ciekawa go bo nigdy nie spotkałam się z
kaszą jaglaną słodką .Ale jest ona najlepszą
kaszą jaka do tej
pory jadłam. Po pierwsze czas gotowania jest znacznie mniejszym a
kasza po ugotowaniu nie jest sucha, nie wiem czy to zasługa dodaniu do niej chia ,czy to zasługa
napoju , ale
powiem wam - miałam najlepsze śniadanie w ciągu historii tego bloga !I z miłą chęcią zachęcam was do jej kupna w tym sklepie ;)A dziś koniec wolnego , ale ale jest piątek , jest i kolejne wolne :)Katowice ... przez ostatnie 2 tygodnie wakacji codziennie mijałam tą kamienicę ...