Wykonanie
27 marca 2014
O tym, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w trakcie dnia, wie nawet dziecko. U mnie bywa z nim różnie. Czasem jest to wypity w biegu
jogurt, innym razem zaś konkretna
śniadaniowa uczta. Zaletą pracy na zmiany jest to, że co drugi dzień mam czas, aby zjeść fajne i zdrowe śniadanko na spokojnie, bez stresu. Z reguły wówczas piekę jakieś zdrowe
pieczywo, które ma urozmaicić posiłek. Jeśli nie możecie sobie na to pozwolić kupcie w piekarni bogatą w błonnik, ciemną bułeczkę i wypróbujcie moje
śniadaniowe menu.
BUŁKA Z PASTĄ Z
FETY I
POMIDORÓW SUSZONYCHSkładniki:
pieczywo żytnie lub inne ciemne
roszponkapasta200 g
fety7
suszonych pomidorów (wyłowionych z zalewy
ziołowej)3
cebule dymkipieprzoliwa z oliwekW misce widelcem rozcieramy
ser feta. Nie robimy tego dokładnie, bo grudki w paście są wręcz pożądane. Dodajemy pokrojone w paseczki
suszone pomidory. Całość doprawiamy
pieprzem.
Bułkę kroimy na połówki. Na dolnej części układamy listki
roszponki. Na
sałatkę wykładamy pastę. Posypujemy ją posiekaną
cebulką dymką i skrapiamy
oliwą z oliwek. Całość przykrywamy drugą połówką
bułki. Przygotowanie tego dania zajmie Wam 10 minut.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.