Wykonanie
27 lutego 2014
Przepyszny i oryginalny dodatek do obiadu. Chrupiąca skórka i jedwabisty, słony środek...palce lizać! Przepis można dowolnie modyfikować dodając np. skwarki, przesmażone
pieczarki, czy
żółty ser.ZAKRĘCONE ZIEMNIACZKI ZAPIEKANESkładniki (2 porcje):6
ziemniaków2
żółtkasólpieprz2 łyżki
masłaZiemniaki obieramy i gotujemy. Miękkie przeciskamy przez praskę. Dodajemy
żółtka,
masło o temperaturze pokojowej oraz
sól i
pieprz do smaku. Mieszamy całość, aż uzyskamy gładkie purée. Korzystając z rękawa cukierniczego z tylką gwiazdką (1M Wilton) formujemy na blaszce wyłożonej pergaminem gniazda. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180*C na 20 minut.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.