Wykonanie
6 stycznia 2014
Uwielbiam zapach lawendy. Jest bardzo intensywny i słodki. Mam już kilka pomysłów na desery w których wykorzystam...
CUKIER LAWENDOWYSkładniki:2 szklanki
cukru kryształu1 szklanka
cukru pudru4 łyżeczki suszonej lawendyW moździerzu ucieramy ze sobą 2 łyżki
cukru kryształu, 2 łyżki
cukru pudru oraz kwiaty lawendy. Do wyparzonego i suchego słoiczka wsypujemy pozostały
cukier. Dodajemy zawartość moździerza. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i zamykamy szczelnie naczynie.
Cukier jest gotowy po około tygodniu. Używamy go ostrożnie, aby mocny zapach lawendy nie zdominował pozostałych składników deserów, czy ciasta.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.