ßßß Cookit - przepis na CUKIER LAWENDOWY

CUKIER LAWENDOWY

nazwa

Składniki

Wykonanie

6 stycznia 2014
Uwielbiam zapach lawendy. Jest bardzo intensywny i słodki. Mam już kilka pomysłów na desery w których wykorzystam...
CUKIER LAWENDOWY
Składniki:
2 szklanki cukru kryształu
1 szklanka cukru pudru
4 łyżeczki suszonej lawendy
W moździerzu ucieramy ze sobą 2 łyżki cukru kryształu, 2 łyżki cukru pudru oraz kwiaty lawendy. Do wyparzonego i suchego słoiczka wsypujemy pozostały cukier. Dodajemy zawartość moździerza. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i zamykamy szczelnie naczynie. Cukier jest gotowy po około tygodniu. Używamy go ostrożnie, aby mocny zapach lawendy nie zdominował pozostałych składników deserów, czy ciasta.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2014/01/cukier-lawendowy.html