ßßß Cookit - przepis na Domowe bezy – proste i pyszne

Domowe bezy – proste i pyszne

nazwa

Wykonanie

Banalnie proste i bajecznie pyszne domowe bezy – biją na głowę te kupione w sklepie. Jeśli zastanawiasz się co zrobić z żółtkami – zajrzyj tutaj .
Składniki
4 białka
125g cukru pudru
75g drobnego cukru
Przygotowanie
Białka wymieszaj z cukrem i cukrem pudrem. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach przez około 10 minut. Piana powinna być sztywna.
Nagrzej piekarnik do 110 stopni z termoobiegiem, dwie duże blachy wyłóż papierem do pieczenia.
Łyżką kładź porcje masy bezowej, zachowując odstępy – bezy urosną w czasie pieczenia!
Teraz cierpliwości – bezy muszą suszyć się w piekarniku przez dwie godziny. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Bezy można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez kilka dni.
Smacznego!
Reklamy
Źródło:https://mammadeli.com/2019/02/06/domowe-bezy-proste-i-pyszne