Wykonanie
18 grudnia 2013
Fenkuł po raz pierwszy zagościł w mojej kuchni i muszę przyznać, że bardzo się polubiliśmy. Ogólnie jestem zwariowaną fanką
anyżu (
cukierki anyżkowe!!!), a to warzywo tak cudownie pachnie właśnie tą
przyprawą.
SAŁATKA Z FENKUŁEM I
RUKOLĄSkładniki:1 bulwa fenkułu200 g
rukoli1
cebula czerwona2 ząbki
czosnku200 g
pomidorków koktajlowychMyjemy dokładnie wszystkie warzywa.Przecinamy bulwę fenkułu na pół i kroimy ją na cienkie plasterki.
Cebulę kroimy w piórka, a
pomidory w ćwiartki. Mieszamy ze sobą warzywa w dużej misce, dodajemy
rukolę i przeciśnięty przez praskę
czosnek.Podajemy z naszym ulubionym dresingiem. Ja
skropiłam ją
sosem czosnkowym .
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.