Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sos sałatkowy włoski 1 sztuk
sałata lodowa 0,5 sztuk
sałata skrzępiasta 0,5 sztuk
rukola - pęczek 0,5 sztuk
pomidorki koktajlowe 150 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
oliwki 3 łyżek stołowychWykonanie:
Sałatę lodową, skrzępiastą i
rukolę opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Ogórek umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Umyte
pomidorki pokroić na krzyż. Oczyszczoną
cebulę pokroić na cienkie krążki.
Oliwki osączyć z zalewy. Przygotowane składniki sałatki delikatnie wymieszać w głębokim półmisku i polać
sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu na opakowaniu, i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Odstawić na 20 minut do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: