Wykonanie
Ogłaszam wszem i wobec, że stało się. W końcu przyszła do nas wiosna!Zrozumiałam to dokładnie w sobotę, kiedy konsumowałam pierwszą w tym roku
kiełbaskę z grilla. Tak więc kochani, sezon grillowy uważam za rozpoczęty :D Niech trwa i trwa!! :)A do grilla nie mogło zabraknąć mojej ulubionej sałatki z
rukolą i
pomidorkami... mmmm :)))Jej składniki są bardzo proste, przede wszystkim świeże i aromatyczne.
Składniki
sałata lodowarukolapomidorki koktajlowe
oliwkiser pleśniowyrzodkiewkamała
czerwona cebulasos:
oliwa z oliwek,
ocet balsamiczny, 2 ząbki
czosnku, świeże
zioła (dziś była to
bazylia i
pietruszka, ale tu jest sezonowa dowolność),
sól,
pieprz.
Sałatę lodową podrzeć,
pomidorki,
rzodkiewki i
oliwki przekroić na połowę,
ser pleśniowy pokroić w kostkę,
cebulę w drobną kosteczkę. Wymieszać wszystkie składniki sosu i polać nimi warzywa. Wymieszać i rozkoszować się smakiem :))