Wykonanie
14 lipca 2013

ROSÓŁ Z TARTYMI KLUSECZKAMISkładniki:+/- 1 szklanka
mąki pszennej1/2 łyżeczki
soli1 całe
jajko1
żółtkobulion warzywno-mięsnyGotujemy
bulion warzywno-mięsny .Zagniatamy ciasto na kluseczki. Musi być dość twarde. Gęstość regulujemy
mąką. Forujemy kulę, którą obtaczamy w
mące. Ścieramy ciasto na grubych oczkach tarki. Przykrywamy kluseczki suchą szmatką i pozostawiamy do wysuszenia.Wyławiamy
mięso i warzywa z rosołu. Do ciągle gotującej się zupy stopniowo wrzucamy utarte kluseczki. Gotujemy je 3 minuty. Wylewamy zupę na głęboki talerz i posypujemy ją obficie posiekaną
pietruszką.



Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.