Pyszny deser w pół godziny. Babeczki o smaku cappuccino idealnie współgrają z przyjemnie kwaskowatymi, soczystymi wiśniami. Idealnie wyważona słodycz, puszyste i delikatne ciasto- to przepis na udany deser, słodką przekąskę, drugie śniadanie czy podwieczorek. Polecam :) .· Na 24 babeczki:3 szklanki mąki pszennej· 1,5 szklanki mleka· szklanka cukru pudru· 100 g masła· 2 jajka ·· 4 łyżki cappuccinowaniliowego· 2 łyżeczki proszku do pieczenia· szczypta soli2 szklanki wiśni pozbawionych pestekMiękkie masło ucieramy z cukrem i cappuccino. Następnie stopniowo dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na sam koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki wyłożone papilotkami i pieczemy ok. 25 minut (do suchego patyczka)temp. 190 stopni. Smacznego!