Kruche, pełnoziarniste ciasto muśnięte czekoladowym kremem plus mega kokosowa masa. Pyszne, szybkie i efektowne ciasto gotowe! W sam raz do popołudniowej kawki.Składniki:Na ciasto:· 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej· 50 g mąki pszennej· 50 g cukru· 2 żółtka· łyżka śmietany· szczypta soli· szczypta proszku do pieczenia· 100 g masłaMieszamy mąki, cukier, proszek od pieczenia i sól. Dodajemy masło z lodówki i siekamy. Dodajemy śmietanę, żółtka i szybko wyrabiamy kruche ciasto. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie przekładamy do przygotowanej foremki na tartę. Nakłuwamy spód widelcem. Pieczemy 25 minut, temp. 180 stopni, termoobieg.Masa kokosowa:· szklanka mleka· szklanka cukru· 300 g wiórek kokosowych· 300 g miękkiego masła· łyżka esencji waniliowejDodatkowo:· krem czekoladowyMleko zagotowujemy z cukrem. Chwilę gotujemy, dosypujemy kokos. Gotujemy jeszcze parę minut. Wystudzony kokos miksujemy z masłem i ekstraktem waniliowym.Wystudzony spód smarujemy masłemczekoladowym, wykładamy masę kokosową. Zdobimy wiórkami kokosowymi.Smacznego!