ßßß
Herbaciany omlet z kukurydzy z jabłkiem podany z budyniem czekoladowo-rumowym, jabłkiem i prażoną komosą ryżową

/przepis własny/120 g kukurydzy z puszki2 jajkaok. 100 ml herbaty Basilur Summer Tea4 łyżki dowolnej mąkimałe jabłkopłaska łyżka sproszkowanej lucumy (można zastąpić mąką lub kakao)2 łyżki syropu z kwiatu kokosapół łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta solikilka kropli aromatu migdałowegomasło klarowane do smażeniaWszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze herbaty.Do ciasta wmieszać pokrojone w kostkę jabłko.Smażyć około 6 minut z jednej strony, ostrożnie przewrócić i smażyć jeszcze 3 minuty.Podawać póki ciepły.Smacznego!