ßßß
Podwójnie czekoladowe* placuszki z kaszy gryczanej palonej podane z pestkami granatu, cynamonowym jogurtem greckim i cukrem pudrem trzcinowym
* kasza gotowana na organicznym czekoladowym napoju sojowym (Joya), a do ciasta dodałam łyżkę czekoladowego PPB (Hale Naturals)

/przepis własny/pół woreczka ugotowanej na napoju czekoladowym kaszy gryczanej palonej (150 g)2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistejłyżka czekoladowego PPBjajkoaromat migdałowyłyżeczka s yropu daktylowegoszczypta soliszczypta sodyłyżeczka oleju kokosowegoKaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni. Łyżką kładziemy porcje ciasta. Smażymy około 4 minut z każdej strony. Następnie podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!A rok temu był sernik... też z kaszą i granatem :)