ßßß Cookit - przepis na KOKOSOWE BUCHTY DROŻDŻOWE NA PARZE

KOKOSOWE BUCHTY DROŻDŻOWE NA PARZE

nazwa

Wykonanie

/przepis własny/
Składniki ciasta drożdżowego (A):
1 łyżeczka drożdży
75 g mąki pszennej wrocławskiej
60 ml naturalnego napoju sojowego
Składniki mieszam ze sobą, przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Składniki ciasta ryżowego (B):
30 g mąki kokosowej
45 g mąki ryżowej
75 g maki pszennej wrocławskiej
50 g cukru z kwiatu kokosa
145 ml naturalnego napoju sojowego
(lub więcej, to zależy od rodzaju mąki kokosowej:
odtłuszczonej lub nieodtłuszczonej)
Przygotowanie:
Obie mąki przesiewam i mieszam ze sobą dodając stopniowo cukier. Dolewam napoju sojowego i mieszam do uzyskania jednolitej masy.
Następnie łączę ciasta drożdżowe (A) i ryżowe (B) aż do uzyskania konsystencji gładkiego ciasta. Odstawiam na 4 godziny w ciepłe miejsce (u mnie na całą noc).
Następnego dnia rano dzielę ciasto formując bułeczki. Dłonie zwilżam wodą. Po uformowaniu odstawiam na 15 minut do ponownego wyrośnięcia.
Gotuję na parze przez 20 minut. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/11/709-kokosowe-bueczki-bez-pieczenia.html