Wykonanie
Wegańskie jaglane
drożdżowe kluseczki kładzione
dyniowo - orzechow e . Podane z
figami i
śliwkami.inspiracjaPrzepis:- 1/2 szkl
mąki jaglanej + łyżka do zaczynu- 1/4 ciepłego
napoju o smaku
orzechów laskowych + 300 ml
napoju sojowego o smaku
czekoladowym- dowolna ilość pueere z dyni- 3 dag
drożdży- łyżka
cukruMąkę,
cukier, ciepły
napój orzechowy i
drożdże dokładnie ze sobą wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać pozostałe składniki , czyli pozostałą część
mąki i pueere, dokładnie je wymieszać i włożyć na noc do lodówki.Rano rozgrzać
napój czekoladowy, kłaść łyżką kluseczki i gotować pod przykryciem tak ok 5 minut. Smacznego !Te kluseczki są cudowne, koniecznie polecam wam je wypróbować ! ;)