Wykonanie
/przepis własny/Składniki
ciasta drożdżowego (A):1 łyżeczka
drożdży75 g
mąki pszennej wrocławskiej60 ml naturalnego
napoju sojowegoSkładniki mieszam ze sobą, przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę. Wszystkie składniki powinny
mieć temperaturę pokojową.Składniki ciasta
ryżowego (B):30 g
mąki kokosowej45 g
mąki ryżowej75 g
maki pszennej wrocławskiej50 g
cukru z kwiatu
kokosa145 ml naturalnego
napoju sojowego(lub więcej, to zależy od rodzaju
mąki kokosowej:odtłuszczonej lub nieodtłuszczonej)Przygotowanie:Obie
mąki przesiewam i mieszam ze sobą dodając stopniowo
cukier. Dolewam
napoju sojowego i mieszam do uzyskania jednolitej masy.Następnie łączę
ciasta drożdżowe (A) i
ryżowe (B) aż do uzyskania konsystencji gładkiego ciasta. Odstawiam na 4 godziny w ciepłe miejsce (u mnie na całą noc).Następnego dnia rano dzielę ciasto formując bułeczki. Dłonie zwilżam
wodą. Po uformowaniu odstawiam na 15 minut do ponownego wyrośnięcia.Gotuję na parze przez 20 minut. Podaję z ulubionymi dodatkami.Smacznego!