Wykonanie
Nie uwierzycie, ale wczoraj znalazłam w moim zamrażalniku...
truskawkę! Pamiętam, że w czerwcu specjalnie odłożyłam sobie, żeby móc odmrozić jesienią. I proszę, przetrwała - ostatnia, jedna, jedyna! Następne dopiero w czerwcu... ale miło było przypomnieć sobie ostatni raz w tym roku ich przecudowny smak, który świetnie zgrał się z aksamitnym, puszystym i mocno
kokosowym sernikiem oraz pyszną miodelką (bądź co bądź, jednym z moich ulubionych
kremów czekoladowych) :)

Potrójnie*
kokosowy sernik z miodelką,
truskawką i
chipsami kokosowymi Tropicai

* z
mąką kokosową,
syropem z kwiatu
kokosa i
chipsami kokosowymi

/1 porcja/350 g
twarogu sernikowego25 g
mąki kokosowejduże
jajkogarść
chipsów kokosowychszczypta
solikilka kropel ekstraktu
migdałowegołyżeczka
masła do natłuszczenia formyłyżka
syropu z kwiatu
kokosamiodelka do podania
truskawka do dekoracji
Twaróg zmiksować na gładką masę z
jajkiem i
solą.Dodać
mąkę kokosową, ekstrakt i
syrop z kwiatu
kokosa. Ponownie zmiksować.Na koniec dodać część
chipsów kokosowych i wymieszać.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę
serową.Posypać resztą
chipsów kokosowych.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno :)Smacznego!