Wykonanie
Lody sernikowe z
bananem,
białą porzeczką,
syropem z agawy i
kaszą gryczaną * podane z
nektarynką i
borówkami/przepis własny/Składniki:1 zamrożony średni
banan (ok. 150 g)100 g mrożonej
białej porzeczki4 kostki
lodu2 łyżki
syropu z agawy150 g
maślanki100 g
twarogu sernikowego4 łyżki ugotowanej
kaszy gryczanejekstrakt
waniliowyPrzygotowanie:
Banana,
porzeczki i
maślankę zmiksować w blenderze. Następnie dodać
twaróg,
syrop,
kaszę gryczaną, ekstrakt i
lód. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec przelać do szklanki i umieścić na minimum pół godziny w zamrażarce. Po tym czasie wyjąć, udekorować
owocami,
bazylią i podawać.Smacznego!Cheesecake ice cream with buckwheat/ own recipe /Ingredients:1 medium frozen
banana (approx. 150 g)100 g frozen white currants4 ice cubes2 tablespoons of agave
syrup150 g of buttermilk100 g cheesecake quark4 tablespoons of cooked buckwheatvanilla extractPreparation:
Banana, currants and buttermilk mix in a blender. Add the cheesecake quark,
syrup, buckwheat, extract and ice. Mix again. At the end
pour into a glass and place for a minimum half an hour in the freezer. After this
time, remove, decorate with fruit, basil and
serve.Enjoy your meal!