Wykonanie
Dziś surowa
kasza gryczana w zestawieniu słodkiego
banana i lekko-kwaśnych, pierwszych letnich malinek . Dla zdrowia i energii - maca . Do tego oczywiście jeszcze większa ilość
owoców, chrupiące surowe
pistacje,nieco ziaren kakaowca oraz lśniące
masło sezamowe - tahini . Po takim śniadaniu cały organizm promienieje z radości! W mojej głowie już kolejne pomysły na te kremy... to będzie piękne, czyt. smaczne, lato! :)
surowy krem gryczany z
bananem,
malinami i maca podany z ziarnem kakaowca, surowymi
pistacjami oraz tahiniraw buckwheat porridge with
banana, raspberries and maca served with cocoa beans, raw pistachios and tahini
Składniki:- 1/3 szklanki
kaszy gryczanej niepalonej (60g)- dojrzały
banan- 1/4 (max. 1/2) szklanki
mleka roślinnego np.
migdałowego (opcjonalnie, ja pominęłam, dzięki
czemu krem był bardzo gęsty)- łyżka
syropu klonowego/z agawy- spora garść świeżych
malin- łyżeczka maca
Kaszę gryczaną zalać na noc zimną
wodą. Rano przepłukać oraz odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do miski/blendera i dokładnie ze sobą zmiksować. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wolne, długi weekend, bardzooo długi. Tak sobie myślę... to zdecydowanie będą niezapomniane dni :)Udanego weekendu!