Wykonanie
Po dzisiejszym śniadaniu stwierdzam, że
fasolowym wypiekom te tradycyjne nie dorastają do pięt!Co ciekawe,
fasolowych donutów wyszło mi aż 15, przy czym tych na bazie
mąki zazwyczaj wychodzi mi około 7-8 sztuk - także jedzenia było dwa
razy tyle. :)Dziś w końcu cieplej na dworze, czego skutkiem były dwie godziny spędzone w lesie na spacerze z psami - uwielbiam takie weekendy :)A
truskawki smakowały identycznie jak nasze polskie - słodziutkie i soczyste, już normalnych rozmiarów, nie takie zmutowane jak te z marca czy lutego. Co do
kiwi gold, to stwierdzam, że smakiem nie powala - właściwie to jest nawet mniej smaczne od zwykłego. Także jeśli kusi Was w sklepie - nie polecam :)
Bananowe donuty z
fasoli pinto i
razowej mąki owsianej podane z
kiwi gold,
truskawkami i ekologicznym
dżemem z
truskawek


/przepis autorski//1 porcja/100 g ugotowanej
fasoli pinto30 g
razowej mąki owsianejszczypta
solipół
bananajajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniaWszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Piec w rozgrzanym wypiekaczu około 8 minut . Podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!