Wykonanie
marca 10, 2014Pieczony
jogurt od jakiegoś czasu cieszy się popularnością na blogach. Pierwszy raz zobaczyłam go u Anity .Postanowiłam więc również go spróbować. Po wczorajszym obiedzie tradycyjnie zostały resztki, w tym wypadku
makaron chow mein. Chciałam zapiec go w serniczku, ale otwarty
jogurt skusił mnie do zrobienia eksperymentu - zapiekanego
makaronu w
jogurcie . W smaku jak dla mnie różnicy nie ma żadnej, może jest odrobinę bardziej kwaskowaty. Zwarty, sycący... po prostu pyszny!
Słonecznego koloru dodała mu
mąka kukurydziana. :)
[przepis autorski]ugotowany
makaron chow meinkubeczek
jogurtu naturalnegojajkołyżka
mąki kukurydzianejłyżeczka pasty waniliowejszczypta
gałki muszkatołowejszczypta
soliłyżka
syropu daktylowegoPiekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jogurt zmiksować z pozostałymi składnikami oprócz
makaronu.
Makaron wymieszać z masą
jogurtową.Przelać do naczynia, udekorować i zapiekać ok. 25 minut.Smacznego!Share This StoryYou Might Also Like