ßßß Cookit - przepis na Placuszki bananowo-twarogowo-mak owe

Placuszki bananowo-twarogowo-mak owe

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam ten słodki bananowy smak w placuszkach, ale jak do tej pory korzystałam z gotowych przepisów i nie udało mi się zrobić tych idealnych. Rozlatywały się albo przypalały. Dzisiejszy poranek to zmienił - wyszły idealne. Najlepsze proporcje to jednak takie, jakie się samemu dobierze :)
Pełnoziarniste bezjajeczne placuszki bananowo-twarogowe z makiem podane z arbuzem i jogurtem naturalnym
Puszyste i grubaśne :)
[Przepis autorski]
100g twarogu na serniki
1 średni mocno dojrzały banan
łyżeczka maku
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
szczypta soli
dowolny aromat - u mnie do makowca
arbuz i jogurt do podania
Banana ugnieść widelcem, połączyć z twarogiem, aromatem i solą, a następnie z mąką. Na koniec wmieszać mak. Smażyć na rozgrzanej patelni na małym ogniu przez około 6 minut z każdej strony. Podawać z wydrążonymi kuleczkami arbuza i jogurtem naturalnym. Smacznego :)
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/08/243-placuszki-bananowo-twarogowe-z.html