Wykonanie
Wreszcie ciepło...wyciągam ramoneskę, baleriny i idę w miasto :)Co do leniwych...najlepsze jakie
jadłam do tej
pory :) Mięciutkie, delikatne i co najważniejsze - ultra zdrowe!Składniki:200g
serka kanapkowego (u mnie PIC FRISH Classic z Lidla)75g
mąki żytniej (pół szklanki + łyżka
mąki do obsypania stolnicy)aromat do sernika
cynamoncukier trzcinowypłatki migdałowePrzygotowanie:1.
Serek połączyć z aromatem do sernika.2. Przełożyć do miski i dodać pół szklanki
mąki3. Wymieszać aż uzyska się zwarte ciasto.4. Przełożyć na obsypaną
mąką stolnicę.5. Wyrobić ciasto, uformować w wałek, spłaszczyć go i podzielić na części.6. Wilgotnymi dłońmi formować kuleczki i wrzucać na gotującą się
wodę.7. Gotować około 3 minut od momentu wypłynięcia.8. Po tym czasie ostrożnie przełożyć za pomocą łyżki cedzakowej na talerz.9. Posypać dodatkami.10. Zajadać :)