Wykonanie
I mamy weekend. Niezbyt specjalnie mnie to cieszy, bo za tydzień zaczynam VI semestr. Pogoda brzydka, rano obudziłam się przemarznięta, powietrze jest jakoś okropnie wilgotne. Na poprawę humoru zrobiłam więc
mleczne naleśniki - moja pierwsza próba z
mlekiem w proszku - i muszę przyznać, że wyszły całkiem niezłe, takie delikatniejsze, smakowały jak omlet, no bo właściwie proporcje jak do omletu :) Do tego
miód spadziowy i supersłodkie
winogrona bezpestkowe, które jako jedyne jestem w stanie zjeść - nie cierpię gorzkich pestek! :P
Składniki:2
jajka2 łyżki
mąki pełnoziarnistej (lekko kopiaste)łyżeczka
oleju3 łyżki
mleka w proszku3 łyżki
mlekadowolny aromat (u mnie
waniliowy)Przygotowanie:Wszystkie składniki połączyć mikserem, z czego
mąkę dodać na końcu. Natłuścić patelnię i smażyć około 3 minut każdą sztukę na małym ogniu. Następnie każdy naleśnik posmarować
miodem, na wierzchu ułożyć około 3 łyżek
serka wiejskiego i kilka
winogron. Posypać czekoladowymi wiórkami.