ßßß
spód :szklanka mąki125 g masła50 g cukru trzcinowegokarmel :400 ml słodzonego skondensowanego mleka z puszki3 łyżki masła3 łyżki cukru trzcinowegopolewa :tabliczka gorzkiej czekoladypół tabliczki mlecznej czekolady (50g)3 łyżki masłaDo miski przesiać mąkę, dodać masło pokrojone w kostkę i cukier - zagnieść.Ciastem wylepić dno kwadratowej blaszki o boku 20 cm.Piec przez 20 minut w temp. 180 st.C. - po upieczeniu zostawić do ostygnięcia.Przygotować karmel - do rondla wlać mleko, dodać masło i cukier, podgrzewać cały czas mieszając, a kiedy zawrze zmniejszyć moc palnika i gotować jeszcze przez 8 minut aż zgęstnieje.Ciepłą masę wylać na kruchy spód, włożyć do lodówki by masa stężała.W kąpieli wodnej rozpuścić czekolady z dodatkiem masłem.Płynną masę rozprowadzić na karmelu - zostawić do stężenia.Podawać pokrojone w kostki.

.