Wykonanie
Wszędobylska świąteczna atmosfera zaczyna być widoczna także w przepisach na blogu. Dzisiaj chciałabym zaprezentować ciekawe śniadanie w korzennym klimacie.
Jogurt z dodatkiem
miodu i
cynamonu, karmelizowane
banany oraz pierniczki to smakowite rozpoczęcie dnia. Warto również do śniadania podać szklankę 100 %
soku pomarańczowego Tymbark by dostarczyć organizmowi pierwszą z pięciu zalecanych porcji witamin w ciągu dnia. Sok Tymbark, który nie zawiera dodatkowych
cukrów, zapewnia aktywne rozpoczęcie dnia, co przekłada się na nasze zdrowie i dobre samopoczucie.
2
banany2 łyżeczki
cukrusok z połowy
cytrynyszklanka
jogurtu naturalnegołyżeczka
mioduszczypta
cynamonukilka pierniczków
Banany pokroić na plasterki, wrzucić do rondelka, dodać
cukier i
sok z cytryny, włączyć palnik i jakiś czas gotować do momentu aż staną się lepkie i zmiękną.Odstawić do ostygnięcia.
Jogurt połączyć z
miodem i
cynamonem.Pierniczki skruszyć na pył, w moździerzu lub tłuczkiem.Nakładać warstwami do wysokiej szklanki: pierniczki,
jogurt,
banany i powtórzyć jeszcze raz.Wierzch posypać odrobiną pierniczków, ozdobić
miętą.