Wykonanie
I kropelki.Spadają.Z różowych.Pelargon ii.Jabłecznik pełnoziarnistyinspiracja
1,5 szklanki
mąki pełnoziarnistejszklanka
trzcinowego cukru1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia4
jaja0,5 szklanki
oleju2
jabłkacynamoncukier perlisty
Jajka zmiksować z
cukrem na puszystą masę.Wlewać stopniowo
olej i miksować.Dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i miksować do uzyskania gładkiej masy.
Jabłka obrać i pokroić w plastry.Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układać plastry
jabłka - można je oprószyć
mąką by nie opadły na dno ciasto.
Jabłka posypać
cynamonem i
cukrem perlistym.Piec 40-50 minut w temp. 170st.C.
Chciałabym Wam polecić
mąki z mojego miasta - Gdańskie Młyny .
Mąki są dobrej jakości, mamy szeroki ich wybór, jak
mąki z kłoskiem, żytnie, pełnoziarniste, orkiszowe, a także specjalne
mieszanki chlebowe czy
mąki na pizze. W Trójmieście są ogólnodostępne, a dalej podobno w
sieci marketów Tesco. Znacie, korzystacie, lubicie?