Wykonanie
Przepyszna kruszonka dodaje tym muffinom uroku. Zapach z piekarnika sprawi że jesienny wieczór nie będzie aż tak smutny.Do muffinów potrzebujesz:- szklanki
mąki- 1/2 szklanki
cukru- 2/3 szklanki pokrojonych
jabłek- łyżeczki
cukru- łyżeczki
proszku do pieczenia- 1
jajka- 1/4 szklanki
olejuDo kruszonki potrzebujesz:- czubatej łyżki
masła- 2 łyżek
mąki- pół szklanki
cukru- łyżeczki
cynamonuSuche składniki wymieszaj w jednym naczyniu, w drugim mokre. Połącz wszystko i dodaj
jabłka. Uzyskanym
ciastem wypełnij papierki do 2/3 wysokosci.Kruszonkę zrobisz łącząc wszystkie jej składniki i ugniatając aż
masło się roztopi i powstaną grudki. Kruszonką posyp każdego muffina, następnie piecz
ciastka przez 20 minut w 190 stopniach C z termoobiegiem.Smacznego!!!