ßßß Cookit - przepis na Pikantne krewetki ze słodką bazylią

Pikantne krewetki ze słodką bazylią

nazwa

Wykonanie

Porcja: 1
Przygotowanie: 10 min
Składniki:
10 krewetek 31-40
ząbek czosnku
1/4 małej cebuli
30 ml oliwy
10 ml tabasco
3 duże liście słodkiej bazylii
Parmezan ( ja użyłem świetnego zamiennika z Polski jakim jest twardy ser koryciński o jeszcze lepszym, bardziej wyrazistym smaku)
Rozmroź krewetki.Obierz cebule i pokrój ją bardzo drobno. Czosnek zmiażdż nożem i posiekaj. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj czosnek oraz cebulę i smaż przez ok 3-4 min. Na średnim ogniu. Cebula ma zmięknąć, a czosnek nie może się przypalić. Posiekaj drobno bazylię. Dodaj krewetki, bazylię oraz tabasco i smaż przez 2-3 min. Podawaj ze świeżo startym parmezanem.
Źródło:http://classy-chef.blogspot.com/2014/11/pikantne-krewetki-ze-sodka-bazylia.html