1 i 3/4 szklanki mąki pszennej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka mielonego cynamonu1 łyżeczka przyprawy ciasto z dyni1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1/4 szklanki masła, roztopionego1/2 szklanki ciemnego brązowego cukru1 duże jajko1 łyżeczka wanilii w proszku3/4 szklanki puree z dyni http://classy-chef.blogspot.com/2014/11/puree-dyniowe.html1/2 szklanki mleka1/4 szklanki masła1/2 szklanki białego cukru2 łyżki cynamonuRozgrzej piekarnik do 180'C. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. W drugiej misce wymieszaj dokładnie roztopione masło z cukrem. Dodaj jajka i mieszaj przez ok. minutę. Dodaj wanilię,puree dyniowe i mleko. Powoli dodawaj masę do suchych składników. Mieszaj razem, aż będą stanowiły jednolita masę. Używając małej łyżeczki nakładaj masę do foremek babeczkowych. Piecz przez ok. 11-12 min. aż wkuta w ciasto wykałaczka po wyjęciu będzie czysta. Wyjmij z piekarnika i odstaw na bok, aby się schłodziły. Wymieszaj cukier oraz cynamon w miseczce. Roztop masło i przelej je do drugiej miseczki. Kiedy babeczki będą całkowicie zimne zanurz je w maśle a następnie w cukrze z cynamonem. Powtarzaj czynność, aż do wykorzystania wszystkich babeczek.