Wykonanie
Co jest takiego niesamowitego we włoskiej kuchni? Przecież są to najcześciej proste w przygotowaniu potrawy które swój żywot zawdzięczają najuboższym ludziom. Ludzie ci nie mając czesto co włożyć do garnka , wrzucali do niego wszystko co nadawało sie jeszcze do jedzenia. Tak, tak wlasnie narodziły się wszystkie pasty , czy pizzę na cieniutkim cieście. To za co kochamy włoska kuchnię to prostota przygotowania, mała ilosc składników dzieki ktorej możemy wydobyć i poczuć smak każdego z nich: delikatną ostrość
parmezanu, lekko gorzki smak
pietruszki , mocny smak
czosnku i ostrość
oliwy , ktora swoim smakiem i zapachem pobudza wszystkie zmysły. Tak tworzy się danie doskonałe, wzbudzające w nas równie wielkie emocje co misterna i trudna kuchnia francuska. Czasami warto poświęcić mniej czasu na przygotowanie posiłku aby
mieć go więcej na rozkoszowanie sie nim przy promieniach zachodzącego słońca w doskonałym towarzystwie!Porcje : 45 łyżek
oliwy chilli4 ząbki
czosnkuSzczypta
chilliNatka pietruszki350 g
makaronuRozgrzej
oliwę na małej patelni , dodaj
czosnek oraz
chilli i smaż dopóki
czosnek nie bedzie złocisty. Dopraw
solą , zdejmij patelnię z ognia, dodaj
pietruszkę i dostaw na bok. Zagotuj
wode na
makaron i
posól. Ugotuj
makaron al dente, odcedź i wymieszaj na patelni z
czosnkiem i
oliwa chilli. Podawaj z
parmezanem.