Wykonanie
Bardzo proste danie, idealne na szybki obiad, u mnie w nieco zdrowszej wersji, z
makaronem razowym, a także bogatą w wit. C
natką pietruszki.Składniki (2 porcje):- 250 g
makaronu razowego- 2 ząbki
czosnku- 1 papryczka peperoncino- ok. 3 łyżki dobrej jakości
oliwy z oliwek- świeża
natka pietruszkiMakaron gotujemy al dente. Posiekany
czosnek wrzucamy z
oliwą na patelnię (
czosnek bardzo łatwo się przypala i robi się gorzki, gdy wrzucimy go na zimną
oliwę i powoli podgrzejemy lepiej odda smak), podgrzewamy i wrzucamy posiekaną papryczkę, smażymy ok. 4-5 minut, tak aby
czosnek się nie przypalił. Dodajemy odcedzony
makaron, posiekaną
natkę pietruszki, mieszamy i gotowe!
Smacznego!