Wykonanie
Piątek, weekendu początek :) Ten tydzień, choć krótki dla mnie, wyjątkowo mnie zmęczył. Dlatego na poprawę humoru upiekłam sobie ciasto. Po raz pierwszy z
mąki kokosowej, bez
cukru i niezdrowych tłuszczy. Efekt bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Ciasto okazało się słodkie, delikatne - idealne :) Na pewno na stałe wpisze się w listę ulubionych dań :)
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2015_slash_03_slash_bezglutenowe-kokosowe-brownie/l/-335760779.JPG)
200 g
mąki kokosowejłyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki karobu2
jajka300 ml
mleka kokosowego80 g
oleju kokosowego3 łyżki
miodu4 łyżki zalewy z
pomarańczy firmy ETERNO ( KLIK)W misce wymieszaj
mąkę kokosową,
proszek do pieczenia oraz karob. Rozpuść
masło kokosowe z
miodem. W drugim naczyniu wymieszaj
jajka,
mleko kokosowe,
masło z
miodem oraz zalewę z
pomarańczy. Blachę wysmaruj
masłem. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Do suchych składników dodaj składniki mokre, wymieszaj dokładnie. Gotowe ciasto przełóż na blachę, wyrównaj wierzch i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 30 minut.
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2015_slash_03_slash_bezglutenowe-kokosowe-brownie/l/1897190803.JPG)