Śniadania na wakacjach nie muszą być wcale nudne i niezdrowe. Przechadzając się po okolicznych sklepach, w jednym z nich znalazłam bardzo duży wybór przeróżnych mąk. Wybrałam mąkę jaglaną i mąkę z orzechów ziemnych :) Od razu zabrałam się do testowania. Co prawda ciężko odnaleźć się w obcej kuchni, ale jednak się udało i śniadanie wyszło całkiem dobre :)przepis na placuszków250g mąki jaglanej2 jajkapół łyżeczki proszku do pieczeniamały jogurt naturalnyłyżka miodu+ olejkokosowy do smażenia+ nektarynkiNa patelni rozgrzej olejkokosowy. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, miód i jogurt naturalny. Wymieszaj dokładnie, tak aby nie było grudek. Nektarynki pokrój w ósemki.Na rozgrzanej patelni wykładaj niewielkie ilości ciasta, na każdym z nich układaj po jednym kawałku nektarynki. Smaż ok.2 minut z każdej strony.Podawaj z syropem klonowym lub świeżymi owocami.