Puszyste, wilgotne ciacho z dodatkiem orzechów włoskich i ulubionych owoców. Idealne do kawy, na imieniny lub jeśli mamy ochotę na coś słodkiego.SKŁADNIKI:(na tortownicę o średnicy 26cm)4 duże jajkaszklanka cukru50g miękkiego masłaszklanka jogurtuorzechowego2 szklanki mąki2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaskórka starta z jednej cytrynydowolne owoce (u mnie śliwki)orzechy włoskie około 10szt.WYKONANIE:Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. W osobnym naczyniu utrzeć masło i stopniowo dodawać do niego jajka z cukrem. W następnej kolejności dodajemy jogurt, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i skórkę cytrynową. Po dodaniu każdego składnika dokładnie zmiksować.Jednolite ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Na ciasto układamy umyte i pokrojone owoce oraz ćwiartki orzechów włoskich oraz opcjonalnie kruszonkę. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni C.