ßßß
Składniki:200 g mąki pszennej60 g mąki z tapioki100 g cukru (użyłam brązowego ale może być biały)60 g masła2 jajkałyżeczka proszku do pieczeniałyżka esencji waniliowej (można pominąć)śliwki lub inne owoce- użyłam ok 300 g (jeśli używasz mrożonych trzeba je rozmrozić)Wykonanie:Masło rozpuść i gdy lekko przestygnie przelej je do miski i wsyp cukier. Ucieraj aż składniki się połącza. Dodaj jajka i po każdym dobrze wymieszaj. Wsyp obie mąki, proszek do pieczenia i wlej esencję waniliową jeśli używasz. Całość dobrze wymieszaj. Ciasta nie jest zbyt dużo więc użyłam najmniejszej formy jaką mam. Formę posmaruj odrobiną masła, wlej na nią ciasto i poukładaj śliwki (wcześniej je dobrze odsącz jeśli były mrożone). Piecz przez ok 45 minut w temp. 190 stopni.Smacznego!