Przepis dnia: Tarta z budyniemSkładniki:Na ciasto migdałowo-cytrynowe:275 g mąki pszennej (ekologicznej)25 g mąki migdałowej1 ż ó łtko160 g masła świeżego100 g cukru trzcinowegosk órka starta z 1/2 cytrynyszczypta soliNa krem śmietankowo-waniliowy:100 ml śmietany krem ówki400 ml mleka2 ż ó łtka150 g cukru trzcinowego1 łyżka mąki1 laska waniliiDo dekoracji:wisienki koktajlowePrzygotowanie:Ciasto: do misy wsyp odważoną mąkę pszenną oraz migdałową, a następnie posiekaj z masłem na "piasek". Zr ób do łek, wlej ż ó łtko, dodaj cukier trzcinowy, startą sk órk ę z cytryny i szczyptę soli. Wyr ób ciasto i uformuj w r ękach kulkę. Owiń w folię i odstaw do lod ówki na 30 minut.Foremk ę do tarty wysmaruj masłem. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Ciastem wyklej dno oraz brzegi foremki. Odetnij ewentualny nadmiar ciasta. Przed włożeniem do pieca obciąż sp ód ciasta grochem lub fasol ą. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 °C.Ugotuj krem: mleko i śmietanę podgrzej w małym garnku na piecu. Dodaj 2 ż ó łtka, cukier trzcinowy, łyżkę mąki i na końcu ziarna wanilii. Podgrzewaj na piecu przez ok. 5 minut, stale mieszając, aż do uzyskania gładkiej, dość gęstej masy.Po upieczeniu ciasta usuń z foremki groch (fasolę). Na spodzie rozsmaruj r ównomiernie krem śmietanowo-waniliowy. Wierzch ciasta udekoruj wisienkami.