Wykonanie
Szybka sa ł
atka z
grejpfrutem i
sardynkami to idealny przepis na sytuacje awaryjne. Przepis na sa ł atk ę wymy ś li ł am otwieraj ą c drzwi lodówki ....Okaza ł o si ę, ż e oprócz puszki
sardynek w pomidorach, o której istnieniu kompletnie zapomnia ł am (sk ą d ona si ę tu wzi ęł a?), zielonej sa ł aty i jednego ma ł ego
pomidora, nie mam nic, tzn. prawie nic. Na szcz ęś cie w szafce w kuchni znalaz ł am jeszcze nie zjedzone, opakowanie w ł oskich paluszków grissini, a na parapecie kuchennym dwa zielone
grejpfruty.Składniki:1 op.
sardynek w pomidorach1 zielony
grejpfrut + 1
pomidor + 1 op. mix
sałat1 op. paluszk ów, 1 łyżka
oliwy z oliwek,
suszone oregano, s ólPrzygotowanie: Sa łatę potargaj na małe kawałki,
sardynki rozdrobnij widelcem.
Pomidora sparz, obierz ze sk
órki i pokrój w kostk ę. Zdejmij sk órk ę z
grejpfruta, podziel na cząstki. Składniki wymieszaj z łyżką
oliwy, dodaj
suszone oregano i s ól do smaku. Podawaj z w łoskimi paluszkami.