Wykonanie
Jak pojawiają się
kurki, to zaraz obok nich pojawia się jajecznica. Delikatna, kremowa z kurzych, wiejskich jaj. Lekko doprawiona
kolorowym pieprzem i zieloną
pietruszką. Tak można witać każdy dzień.5 jajgarść
kurek1 łyżka
masłasólpieprz- Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy delikatnie
masło.-
Kurki obieramy i czyścimy, w razie konieczności kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dokładamy do
masła i smażymy około 10 minut na wolnym ogniu. W trakcie doprawiamy
solą i szczyptą
pieprzu.-
Jajka delikatnie rozbijamy do miski - nie mieszamy.- Wlewamy
jajka na patelnię z
kurkami i najpierw pozwalamy ściąć się delikatnie
białkom, a następnie przekrawamy
żółtka. Zdejmujemy z ognia i jeszcze chwilę na gorącej patelni mieszamy.- Podaje z ulubionym
pieczywem.Smacznego:)