Wykonanie
Pin It

Sezon na
figi w pełni, zajadam się nimi na różne sposoby, a dziś chciałam się z
Wami podzielić przepisem na grzanki z
figami i
serem brie z
tymiankową nutką. Są pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Wspaniałe jako przekąska, drugie śniadanie lub lekki lunch. I bajecznie kolorowe.


Czas przygotowania: 30 minutSkładniki:1 podłużna ciabatta2 świeże dojrzałe
figi1 opakowanie
serka briepomidorki koktajlowe żółte i czerwoneświeży
tymianek
Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Ciabattę kroimy na kromki,
ser brie i
figi w plasterki.Na kromkach
pieczywa układamy plasterki
sera brie i
figi. Układamy je w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy przez około 15 minut , aż
ser zacznie się delikatnie topić. Ciabattę wyjmujemy z piekarnika, układamy na talerzu.
Pomidorki kroimy na pół. Układamy je na figach, posypujemy listkami
tymianku i od razu podajemy.