Pin ItSzybkie dania obiadowe w trakcie upalnego lata, to jest to co lubię najbardziej. Dziś więc zapraszam na letni makaron z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Przyrządzicie go w dziesięć minut, dokładnie tyle, ile będzie trwało przygotowanie Waszego makaronu.Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:250 g dowolnego makaronu3 łyżki pesto ( bazyliowego, z rukoli z bazylią)kilkanaście pomidorków koktajlowych3 łyżki świeżo startego parmezanulistki świeżej bazyliioliwa z oliwekWykonanie:Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta.Pomidorki i bazylię płuczemy. Pomidorki kroimy na pół, bazylię drobno kroimy. Do miski wkładamy pesto, dodajemy pomidorki, bazylię i starty ser. Wrzucamy gorący makaron, mieszamy i od razu podajemy. Gdyby makaron wydał się nam za suchy, skrapiamy go oliwą z oliwek.