Wykonanie
Pin It

Dziś zapraszam na doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Nie wierzycie ? Wcale nie oszukuję :-), ponieważ ciasto jest przygotowane na bazie
mąki pszennej razowej,
naturalnego jogurtu i niewielkiej ilości tłuszczu. A na dodatek ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy zmiksować wszystkie składniki. No to co ? Do roboty :-).


Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cmCzas przygotowania: 60 minutSkładniki:1 szklanka
jogurtu1 szklanka
cukru1,5 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
mąki pszennej razowej3
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
oleju350 g
rabarbaru2 łyżki
cukru1/2 łyżeczki
imbirupłatki migdałowecukier puder do posypania




Składniki:
Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy
cukrem.Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera.Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim
rabarbar, a następnie posypujemy
płatkami migdałowymi.Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy
cukrem pudrem.

