ßßß
Potrzebujemy:ciasto:- 10 czubatych łyżek mąki,- 1 margaryna,- 4 żółtka,- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,- sól,nadzienie:- 2 puszki tuńczyka w kawałkach,- 2 duże cebule,- 80g migdałów w płatkach,- 200g sera żółtego,- 400ml śmietany 18%,- 4 jajka,- sól,- pieprz,- zioła prowansalskie.Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem. Podzielić na pół. Połówkę zamrozić (na kolejny raz), a drugą połówkę umieścić na ok. 30min w lodówce.Migdały prażyć na suchej patelni do zarumienienia. Cebulę obrać i drobno posiekać. Przysmażyć na oliwie do zarumienienia. Tuńczyka przełożyć do miski i lekko rozdrobnić. Dodać cebulę i migdały. Żółty ser zetrzeć na tarce na grubszych oczkach i dodać do tuńczyka. Wbić jajka, dodać śmietanę i wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i dodać zioła. Wymieszać.Ciasto rozwałkować i ułożyć w natłuszczonej formie. Na ciasto wylać masę z tuńczyka. Piec ok. 40min w 170st.