Wykonanie
Jak ja tęsknię za wiosną i latem. Za ciepłem, słońcem, zielonymi drzewami! Nie lubię zimy! Mogłabym mieszkać w ciepłych krajach i wcale nie brakowałoby mi śniegu... Ale niestety, mieszkam w Polsce i trzeba się z tm pogodzić i jakoś sobie radzić. Dziś za oknem była wielka zawierucha, padający śnieg, silny wiatr i (w
sumie niewielki) mróz nie zachęcały do wyjścia z domu... Jednak jak mus to mus. Trzeba było iść do pracy. Śniadanie więc było wiosenne -
twaróg z
ogórkiem,
rzodkiewką i prażonymi
ziarnami słonecznika.Potrzebujemy (2 duże lub 3 mniejsze porcje):- 250g
twarogu (u mnie z piątnicy),- 4 - 5 łyżek
śmietany,-
sól,- kawałek świeżego
ogórka,- parę
rzodkiewek,- parę łyżeczek
słonecznika.
Twaróg umieszać ze
śmietaną i
solą.
Ogórka obrać i pokroić,
rzodkiewkę pokroić.
Ziarna słonecznika podprażyć na suchej patelni. Dodać wszystko do
twarogu i... gotowe ;)