Wykonanie
Szukałam pomysłu na oryginalną, ale prostą kolację mikołajkową. przeglądając blogi natrafiłam na ciekawą propozycję u Eweliny (klik). Smak...dość zaskakujący, nie trafiłam trochę z
mango, bo nie zdążyło dobrze dojrzeć i było twardawe - myślę, że dojrzałe idealnie współgrałoby z delikatną
mozzarellą.Potrzebujemy (2 porcje):- 2 kulki
mozzarelli,- 1 dojrzałe
mango,dressing:- skórka otarta z 0,5
limonki,- sok z 0,5
limonki,- 1 łyżeczka
miodu,- 1 łyżeczka
octu balsamicznego,- 1 łyżeczka
oliwy,- 0,5
papryczki chilli,- szczypta
soli.
Mango obrać i pokroić w plastry.
mozzarellę pokroić w plastry. Ułożyć naprzemiennie
mango -
mozzarella -
mango.Papryczkę oczyścić z pestek i drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać. Polać
mozzarellę i
mango.