Wykonanie
Lubicie połączenie
cynamonu i jabłek? Jeśli tak, to ten pomysł na pewno Wam się spodoba!Potrzebujemy:- 4 - 5
jabłek,- 2
jajka,- 2 - 3 łyżeczki
cukru waniliowego,- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,- 5 płaskich łyżek
mąki,- 4 łyżeczki
cynamonu,- szczypta
soli,- 1op małego
jogurtu naturalnego,-
olej (do smażenia),-
cukier puder (do posypania).
Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne (nie rozcinając
jabłka) i pokroić w plastry o grubości ok. 1cm. Jeśli nie macie wydrążacza
jabłek możecie obrać
jabłko, pokroić w plastry i powycinać gniazdo nasienne nożem.
Jajka rozkłócić w misce, dodać
jogurt, szczyptę
soli,
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia,
cynamon i przesianą
mąkę. Wszystko dobrze wymieszać (lub zmiksować).Na patelni rozgrzać
olej.
Jabłka zanurzyć w cieście i smażyć na złoto z obu storn. Przed podaniem przyłożyć ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.